Search This Blog

Friday, May 24, 2013

Polis edar gambar suspek warga Myanmar bunuh rakan


SHAH ALAM 23 Mei - Polis meminta bantuan orang ramai bagi mengesan seorang suspek lelaki warga Myanmar yang dipercayai terlibat dalam kes pembunuhan di sebuah bangunan pejabat kosong di Jalan Kota Raja, Hicom Town Centre di Seksyen 27 di sini Oktober lalu.
Menurut kenyataan Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam, suspek, Muang Thang Liang (gambar), 29, dicari bagi membantu siasatan kes pembunuhan rakan senegaranya yang ditemui mati dalam keadaan terlentang dan berlumuran darah dengan kesan tikaman di perut.
Difahamkan, dalam kejadian itu, mangsa, Santhartun, 32, dikatakan baru tiba dari Ipoh, Perak untuk bertemu suspek yang menyewa di bangunan berkenaan. Ketika itu, suspek baru pulang dari kelab malam dalam keadaan mabuk.
"Mangsa dan suspek kemudian dikatakan bertengkar sehingga berlarutan ke bahagian tingkat bawah premis berkenaan sebelum suspek naik semula untuk mengambil pisau pemotong sayur lalu bertindak menikam perut mangsa.
"Kita memohon orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan suspek agar menghubungi Pegawai Penyiasat, Asisten Supritendan Effandi Main di talian 03-55202222 atau 013-3414887," ujar kenyataan tersebut di sini hari ini.
Menurut kenyataan itu lagi, kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130524/je_05/Polis-edar-gambar-suspek-warga-Myanmar-bunuh-rakan#ixzz2UAJC4WCd
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment