Search This Blog

Tuesday, May 7, 2013

Pengantin baru, 4 pengiring hangusSan Francisco: Seorang wanita dan empat pengiring perkahwinannya rentung dalam satu nahas mengerikan apabila limosin yang disewa mereka terbakar dalam perjalanan ke sebuah parti di California untuk meraikan perkahwinannya, lapor media Amerika Syarikat semalam.

“Pemandu limosin dan empat wanita lain bagaimanapun sempat keluar dan menyelamatkan diri dari kenderaan yang terbakar itu, tetapi pengantin perempuan dan empat rakannya yang lain rentung dalam kebakaran tersebut, kata laporan berita.


“Kami belum mengenal pasti punca yang menyebabkan nahas itu berlaku,” kata Pegawai Peronda Lebuhraya California James Evans kepada The San Francisco Chronicle. “Ia bukan rempuhan trafik, kami tahu mengenai itu, tetapi masih menjalankan siasatan,” katanya.


The Chronicle melaporkan wanita terbabit yang ingin pergi ke parti meraikan perkahwinannya baru berkahwin dan merancang untuk kembali ke negara asalnya di Filipina bagi satu lagi majlis bulan depan.


Tetapi atas sebab yang tidak diketahui, kenderaan yang dalam perjalanan menuju ke parti di Foster City itu terbakar di Jambatan San Mateo di selatan San Francisco.


Semua wanita yang maut berusia 30-an dan 40-an, termasuk pengantin baru, Neriza Fojas, 31, dari Fresno, menurut Chronicle memetik kenyataan kakak mangsa.- AFP

No comments:

Post a Comment