Search This Blog

Sunday, May 19, 2013

Pelancong Britain maut minum racun disangka arakJakarta: Seorang pelancong Britain maut selepas meminum cecair beracun disangkanya alkohol ketika berfoya-foya di dalam hutan.

Cheznye Emmons, 23, sedang bersuka-ria bersama rakan-rakannya apabila meneguk minuman keras buatan tempatan tanpa menyedari bahawa botol berkenaan pernah diisi cecair methanol.


Teman lelaki mangsa, Joe Cook, 21, dan seorang lagi pelancong jatuh sakit dalam tempoh beberapa jam selepas meminum minuman itu.

Sumber polis berkata, Cheznye mengadu penglihatannya mulai kabur dan mereka berjalan selama berjam-jam untuk mencari klinik.


Katanya, Cheznye kemudian dibawa ke hospital dan diberikan rawatan sebelum dia koma.


Ibu bapa mangsa, Pamela dan Brendon dari Essex yang terbang ke Medan, Sumatera terpaksa membuat keputusan yang paling berat dalam hidup mereka untuk menghentikan mesin bantuan alat pernafasan anak mereka lima hari kemudian.

Sementara itu, kedai menjual minuman terbabit di Bukit Lawang yang terkenal dengan pelancong Britain sudah ditutup sementara polis dan penyiasat dari Kedutaan Britain melakukan siasatan. - Daily Mail

No comments:

Post a Comment