Search This Blog

Monday, May 27, 2013

Mimpi adik minta kad prabayar RM5


TUMPAT - Seorang saudara kepada dua beradik yang hilang bersama tiga yang lain mendakwa dia mengalami bermimpi buruk didatangi adiknya yang memaklumkan mereka dilanda kesusahan.
Nurfazuani Suhaimi, 24, adik kepada Mohd. Fadzuan, 25, dan abang kepada Mohd. Firdaus, 18, yang hilang berkata, dalam mimpi itu, adiknya Mohd. Firdaus muncul dan menyatakan mereka sedang berdepan dengan satu masalah besar.
Katanya, Mohd. Firdaus dalam mimpi tersebut kemudian meminta supaya dia menambah nilai kad prabayar pada telefon bimbitnya sebanyak RM5 bagi memudahkan mereka berhubung.
"Saya kemudian terus tersedar pada pukul 3.30 pagi tadi (semalam) dan cuba menghubungi adik saya itu namun panggilan saya dialihkan ke peti simpanan suara.
"Kebetulan saya yang berniaga kad tambah nilai terus menambah nilai RM5 untuk kad prabayar adik saya dan cuba menghubunginya sekali lagi dan panggilan tersebut kemudian dipindahkan pula kepada peti simpanan suara yang dikendalikan operator bercakap bahasa Thailand," katanya.
Cerita Nurfazuani lagi, berikutan itu dia meminta bantuan pihak marin Thailand yang berpangkalan di Takbai dekat Pengkalan Kubur untuk membuat panggilan ke nombor telefon bimbit adiknya itu menggunakan talian telefon negara jiran.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0527&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm#ixzz2UUo07NBh 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment