Search This Blog

Thursday, May 23, 2013

Kematian tahanan ada unsur jenayah


KUALA LUMPUR 22 Mei - Seorang tahanan lelaki kes pergaduhan di Jalan Budiman 19, Bandar Tun Razak, Cheras pada 11 Mei lalu, ditemui mati dalam lokap Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, di sini semalam.
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata, hasil bedah siasat menunjukkan terdapat unsur-unsur jenayah dalam kes kematian suspek yang berusia 32 tahun itu.
Menurut beliau, bedah siasat yang dijalankan pakar perubatan Hospital Kuala Lumpur lewat petang ini menunjukkan terdapat unsur-unsur jenayah dalam kematian suspek.
"Oleh itu, kita telah merujuk kes tersebut ke Bukit Aman dan menerima arahan kes itu diklasifikasikan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan untuk tujuan siasatan.
"Pegawai penyiasat Bukit Aman akan dilantik bagi menjalankan siasatan lanjut berhubung kes ini," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Suspek merupakan antara empat yang ditahan pada 13 Mei lalu bagi membantu siasatan kes pergaduhan itu.
Dalam kes pembunuhan Timbalan Ketua Pengarah Kastam Diraja Malaysia (Bahagian Perkastaman/Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah ketika dihubungi berkata, tempoh tahanan reman suspek kedua dilanjutkan sehingga 27 Mei ini.
"Siasatan lanjut masih dijalankan dan akan mengambil masa panjang memandangkan ini kes berprofil tinggi," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130523/je_02/Kematian-tahanan-ada-unsur-jenayah#ixzz2U4FnfYUx
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment