Search This Blog

Friday, May 24, 2013

Kematian empat mangsa terbela


ERNI


SHAH ALAM – Erni Dekritawati Yuliana Buhari melahirkan rasa syukur selepas mendengar mahkamah memutuskan tertuduh dalam kes pembunuhan ibunya, Allahyarham Datuk Sosilawati Lawiya dijatuhi hukuman gantung sampai mati semalam.
Ahli perniagaan berusia 28 tahun itu berkata, selepas menunggu hampir tiga tahun, dia dan lima adiknya berpuas hati dengan keputusan mahkamah yang menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas empat orang termasuk bekas peguam N. Pathmanabhan kerana didapati bersalah membunuh ibunya pada bulan Ogos 2010.
“Perasaan amat bersyukur dan lega ini tidak dapat dibayangkan dengan kata-kata. Saya juga amat berterima kasih kepada mahkamah, pihak keselamatan, media dan semua warga Malaysia yang menyokong kami selama ini,” kata anak sulung Sosilawati itu ketika ditemui di luar mahkamah selepas selesai prosiding kes tersebut.
Dalam pada itu, ketika ditanya kenapa beliau tidak berada di dalam kamar mahkamah untuk mendengar keputusan kes tersebut, beliau yang mesra dipanggil Rita memberitahu dirinya tiada kekuatan untuk berada di dalam mahkamah.
Oleh itu, katanya, sepanjang penghakiman itu dibuat, Rita hanya duduk di dalam kenderaan Toyota Alphard yang diletakkan di luar mahkamah sementara menunggu suaminya, Kamarulazlan Mohamad Hanafiah, 33, masuk ke kamar mahkamah.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0524&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz2UACetwbL 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment