Search This Blog

Thursday, May 23, 2013

Katil dipenuhi darah


Langkap: Seorang buruh binaan ditemui mati dalam keadaan tragik apabila ketumbuhan berhampiran kemaluannya pecah menyebabkan bilik sewa yang dihuni mangsa di Jalan Pasar, di sini, bermandi darah, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi semalam, mangsa, Leong Kok San, 56, ditemui mati di atas katil oleh penyewa di bilik berasingan.


Saksi kejadian yang hanya mahu dikenali sebagai Ali, 30-an, berkata, dia terdengar bunyi bising dari bilik mangsa ketika tidur bersama rakannya di bilik bersebelahan.

“Saya segera mengejutkan rakan yang tidur kerana menyangka sesuatu buruk berlaku pada Leong. Namun, sebaik pintu bilik mangsa dibuka, saya terkejut apabila mendapati dia terbaring dalam keadaan berlumuran darah,” katanya ketika ditemui , semalam.


“Saya tidak berani menyentuhnya. Kami segera menghubungi ambulans untuk mendapatkan rawatan kecemasan bagi membantunya,” katanya yang bekerja di sebuah kedai mamak berhampiran premis lokasi kejadian.


Menurutnya, mangsa disahkan sudah tidak bernyawa dan darah memenuhi katil, lantai hingga ke tandas rumah sewa berkenaan.

Sementara itu, rakan mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Lim, 40-an, berkata, dia sempat bertemu mangsa kira-kira jam 5 petang kelmarin apabila Leong meminta dihantar ke Klinik Kesihatan Langkap untuk mendapatkan rawatan. “Apa yang saya tahu, dia mengalami ketumbuhan dan bengkak di bahagian peha kiri dan kemaluannya. Bagaimanapun, saya tidak sangka ia akhirnya membawa kepada kematiannya,” katanya.


Ketua Polis Daerah Hilir Perak Asisten Komisioner Goh Kok Liang berkata, pemeriksaan awal polis turut menemui kesan tompokan darah di kawasan bilik mandi selain di tilam milik mangsa. Hasil pemeriksaan awal mendapati mangsa mengalami bengkak berhampiran dengan kemaluannya dan didapati pecah pagi kejadian.

No comments:

Post a Comment