Search This Blog

Thursday, May 23, 2013

‘Geng Pikap’ sasar curi pacuan empat roda


Batu Gajah: Sekumpulan ahli sindiket curi kenderaan dikenali ‘Geng Pikap’ menjadi buruan polis selepas dipercayai terbabit tujuh kes samun dan curi kenderaan model pacuan empat roda di sekitar daerah ini sejak enam bulan lalu.

Berdasarkan laporan diterima, tujuh kes membabitkan lapan pacuan empat roda sejak Julai tahun lalu termasuk kes kecurian terbaru pada 12 Mei lalu.


Tujuh laporan diterima membabitkan Toyota Hilux masing-masing pada Julai dan Ogos 2012 di Kampung Bali dan Batu 8, Tanjung Tualang. Selain itu, sebuah Nissan Frontier dilarikan suspek di sebuah ladang kelapa sawit di Kampung Piandang, Pusing pada Ogos 2012, selain sebuah Nissan Navara dan Toyota Hilux milik pasangan dua beradik yang dilarikan dari kebun sayur di Kilometer 16, Jalan Ipoh-Pusing, pada September 2012.

Malah, tahun ini saja, tiga kes samun kenderaan itu dilaporkan membabitkan tiga pacuan empat roda model Toyota Hilux masing-masing di kebun sayur di Siputeh; kawasan perlombongan pasir di Batu 10, Tanjung Tualang dan kawasan kolam ikan di Tanjung Tualang masing-masing pada 1 Februari; 3 Mei dan 12 Mei lalu.


Ketua Polis Daerah Batu Gajah Shaharon Anuar Abdul Latif mengesahkan kejadian.

No comments:

Post a Comment