Search This Blog

Monday, May 27, 2013

Bayi maut di rumah pengantinBEBERAPA ahli keluarga menunjukkan kecederaan tangan kanan yang dialami Tharminthiven setelah dirempuh sebuah kereta disyaki dinaiki penjenayah di Kampung Kopisan, Gopeng kelmarin.


IPOH - Kegembiraan pasangan suami isteri meraikan perkahwinan seorang ahli keluarga mereka berakhir dengan kedukaan apabila bayi lelaki tunggal mereka maut selepas sebuah khemah dan meja di rumah keluarga pengantin itu dirempuh sebuah kereta penjenayah yang sedang melarikan diri daripada dikejar polis di Kampung Kopisan, Gopeng dekat sini malam kelmarin.
Bayi yang terbunuh dalam kejadian mengejut pada pukul 11 malam itu ialah T. Thamilarasan yang baru berusia 18 bulan.
Mangsa maut akibat mengalami kecederaan teruk di kepala. Ibu saudara bayi itu, S. Neela, 58, dan sepupunya, S. Tharminthiven, 2, pula masing-masing mengalami kecederaan di kaki dan tangan.
Semasa kejadian, terdapat kira-kira 10 orang ahli keluarga pasangan pengantin itu sedang berehat sambil berbual di bawah khemah yang menempatkan beberapa buah meja setelah penat melayan tetamu pada hari tersebut.
Mengimbas kejadian itu, bapa bayi malang itu, T. Thenarasu, 24, berkata, ketika itu dia dan isterinya, S. Salini, 18, sedang duduk bersama Neela yang memangku anaknya yang tidur manakala Tharminthiven bermain di sebuah meja paling hujung di dalam khemah yang dipasang di depan rumah saudaranya yang baru melangsungkan perkahwinan.
"Tiba-tiba sebuah kereta Proton Persona yang dipandu laju terbabas merempuh meja tempat kami duduk.
"Rempuhan itu menyebabkan kami semua tercampak termasuk Neela yang memangku anak saya dan Tharminthiven," ceritanya ketika ditemui Kosmo! di Unit Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HPRB) di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0527&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz2UUjPKYMk 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment