Search This Blog

Tuesday, May 14, 2013

Bakal doktor, 3 pelajar menyamun

CHANG KEONG menunjukkan pistol menembak cicak dan 
baju yang dirampas pada sidang akhbar di Ibu Pejabat 
Polis Daerah Ipoh semalam.
IPOH – Empat lelaki termasuk seorang bakal doktor yang sedang menjalani latihan di sebuah hospital awam di sini direman lima hari bermula semalam selepas didakwa menyamar sebagai anggota polis dan menyamun seorang peniaga di Jalan Datuk Onn Jaafar di sini semalam.
Dalam kejadian pada pukul 4.25 pagi, doktor pelatih bersama tiga pelajar sebuah kolej swasta di sini yang berusia 21 hingga 26 tahun menaiki sebuah kereta Mercedes ketika bertindak menghalang kenderaan seorang peniaga berusia 30 tahun dan memperkenalkan diri masing-masing sebagai anggota polis.
Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Sum Chang Keong berkata, bakal doktor yang berusia 26 tahun itu kemudian keluar dari kereta menuju ke kereta mangsa sebelum membuka pintu kenderaan mangsa lalu menumbuk bahagian dada peniaga itu.
“Suspek yang memakai vest lutsinar polis memperkenalkan diri sebagai anggota polis sebelum menunjukkan kad kuasa tertulis ‘Agensi Khas Malaysia’ berpangkat Timbalan Penguasa. Suspek juga cuba menunjukkan kononnya terdapat pistol terselit pada pinggangnya.
“Selepas itu suspek sama meminta wang RM350 daripada mangsa dan mengugut akan membawa mangsa ke balai polis jika enggan memberi wang. Seorang lagi suspek kemudian masuk ke dalam kereta peniaga itu sebelum membawa mangsa ke sebuah bank di Jalan Sultan Idris Shah di sini bagi mengeluarkan wang daripada mesin pengeluaran wang automatik,” kata beliau pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0514&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz2TDFMj56V 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment