Search This Blog

Sunday, April 14, 2013

Terperangkap dalam mesin basuhPasukan Bomba dan Penyelamat dari Jalan Hang Tuah sedang mengeluarkan pekerja hotel yang terperangkap dalam sebuah mesin basuh besar di sebuah hotel lima bintang di Jalan Conlay, semalam.
KUALA LUMPUR 12 April - Sebuah hotel bertaraf lima bintang di Jalan Conlay di sini, terpaksa meminta bantuan bomba untuk membantu mengeluarkan seorang pekerjanya yang terperangkap dalam mesin basuh.
Difahamkan, lelaki berusia lingkungan 20-an itu terperangkap dalam mesin bersaiz besar itu ketika mahu membasuh pakaian.
Mangsa yang masuk ke dalam mesin semasa mahu memasukkan pakaian terperangkap apabila penutup mesin itu tiba-tiba tertutup dan terkunci secara automatik.
Rakan setugas yang cuba mengeluarkan mangsa bagaimanapun gagal menyebabkan pihak hotel terpaksa menghubungi bomba untuk membantu mengeluarkannya.
Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Khiruddin Drahman berkata, anggotanya yang tiba di lokasi kejadian pada pukul 9.15 pagi, mengambil masa kira-kira 20 minit untuk mengeluarkan mangsa.
"Sebuah jentera bersama sembilan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Hang Tuah berjaya mengeluarkan mangsa tanpa mengalami sebarang kecederaan," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130413/dn_10/Terperangkap-dalam-mesin-basuh#ixzz2QQRjw6pC
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment