Search This Blog

Saturday, April 27, 2013

Suspek pengeboman Maraton Boston dipindah ke penjara


BOSTON 26 April - Suspek pengeboman Maraton Boston, Dzhokhar Tsarnaev dipindahkan ke sebuah penjara di Fort Devens, Massachusetts, selepas hampir seminggu menerima rawatan di sebuah hospital, kata Perkhidmatan Marsyal Amerika Syarikat (AS) hari ini.
Remaja berusia 19 tahun daripada keturunan etnik Chechen itu cedera parah dalam insiden berbalas tembak dengan polis minggu lalu dan dirawat di Pusat Perubatan Beth Israel Deaconess.
Bagaimanapun, abangnya, Tamerlan, 26, yang merupakan seorang lagi suspek, terbunuh dalam insiden berbalas tembak selama beberapa jam selepas polis mengedarkan gambar mereka. - REUTERS


Artikel Penuh: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130426/lu_17/Suspek-pengeboman-Maraton-Boston-dipindah-ke-penjara#ixzz2RfvW7bBs
© Utusan Melayu (M) Bhd ABDULLAH (tiga dari kanan) melihat sebahagian daripada rokok yang dirampas daripada seorang lelaki di Depoh Kastam Jalan Panji Alam, Kuala Terengganu semalam.KUALA TERENGGANU - Perbuatan seorang tukang paip mengaut keuntungan dengan mengedar rokok seludup ke negeri ini tidak bertahan lama apabila dia ditahan bersama barangan itu yang bernilai lebih RM365,000.
Lelaki yang berusia 39 tahun dari Puchong, Selangor itu diberkas pada pukul 5 petang di persimpangan lampu isyarat dekat Kuala Ibai di sini ketika dalam perjalanan ke bandar Kuala Terengganu pada Selasa lalu.
Menurut Pengarah Kastam Terengganu, Abdullah Zawawi Abd. Latiff, penahanan terhadap suspek dibuat selepas pihaknya mengesan sebuah van yang dinaiki lelaki itu kira-kira tiga jam selepas melakukan intipan.
"Pemeriksaan lanjut, kita menemui beberapa kotak mengandungi 3,650 kartun rokok putih jenis John Merah yang dipercayai belum mendapat kelulusan pihak kastam.
"Kita percaya kesemua rokok yang bernilai RM365,146 (termasuk cukai) adalah untuk edaran sekitar kawasan Kuala Terengganu," katanya ketika ditemui di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0422&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz2R8e1B8o0 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment