PORT DICKSON – Seorang pelajar Politeknik Port Dickson (PPD) maut selepas motosikal yang ditunggang berlanggar dengan sebuah lagi motosikal lain dari arah sama, awal pagi semalam.

Difahamkan, mangsa, Fazrin Sabri, 21, sempat meminta maaf kepada rakan karibnya sekitar jam 9 malam sebelum kejadian.

Rakannya, Khameer Khalid, 22, berkata, dia datang ke rumah sewa mangsa dan secara tiba-tiba mangsa menyapanya dan meminta maaf.

“Arwah kata dia minta maaf banyak-banyak. Saya ada bertanya kenapa tetapi dia mendiamkan diri dan terus masuk semula ke biliknya.

“Timbul juga rasa hairan namun saya tidak terlalu memikirkannya sehinggalah menerima berita kematiannya sekitar 2 pagi tadi (semalam),” katanya ketika ditemui di Rumah Mayat Hospital Port Dickson, semalam.

Sementara itu ibu mangsa, Rosnani Ahmad, 34, berkata, dia tidak menyangka anaknya akan pergi dahulu meninggalkannya.

“Arwah anak yang baik dan bertanggungjawab. Walaupun belajar di Port Dickson namun arwah selalu pulang ke kampung,” katanya yang ditemani anak sulungnya, Dayatul Farahin Sabri, 24.

Dalam pada itu, Pegawai Hal Ehwal Pelajar (HEP) (Kebajikan dan Disiplin) PPD Che Kamarudin Che Pa berkata, mangsa merupakan pelajar semester lima Diploma Kejuruteraan Elektrik dan bakal menduduki peperiksaan akhir semester tidak lama lagi.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah, Superintendan Abd Wahab Harun berkata, kejadian berlaku di lebuh raya Seremban-Port Dickson membabitkan dua buah motosikal.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.