Search This Blog

Saturday, April 27, 2013

Maut angkara pembunuh upahanGAMBAR CCTV menunjukkan SUV jenis Nissan Murano (dalam bulatan) yang dinaiki Shaharuddin melintasi sebatang jalan di Putrajaya semalam.


PUTRAJAYA - Seorang pegawai kanan kastam yang dalam perjalanan ke pejabatnya dengan menaiki sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) jenis Nissan Murano mati ditembak disyaki dilakukan oleh dua pembunuh upahan dekat persimpangan lampu isyarat Lebuh Sentosa di sini semalam.
Kejadian pukul 8.15 pagi itu mengakibatkan Timbalan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri), Datuk Shaharuddin Ibrahim, 58, maut ketika menerima rawatan di Hospital Putrajaya kira-kira sejam kemudian.
Jarak mangsa ditembak dengan pejabatnya di Jabatan Kastam Diraja Malaysia di Presint 2 di sini kira-kira empat kilometer.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, sebelum kejadian, kenderaan dipandu pemandu jabatan kastam itu berhenti di satu persimpangan lampu isyarat.
Katanya, dua lelaki bermotosikal kemudian menghampiri mereka sebelum pemboncengnya melepaskan tiga das tembakan yang mengenai leher dan kepala Shaharuddin. Mangsa ketika itu berada di tempat duduk penumpang hadapan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0427&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz2RcTEemmX 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment