Search This Blog

Saturday, April 13, 2013

Lelaki misteri tembak 8 dasTemerloh: “Ketika hendak menyusun kerusi serta meja untuk membuka kedai makan, saya melihat dua lelaki menaiki motosikal memakai topi keledar menutup muka berhenti di depan sebuah rumah sebelum seorang daripadanya melepaskan lapan das tembakan rambang seperti sedang berperang dengan musuh.

“Bimbang kelibat disedari mereka, saya menyorok di belakang meja sebelum berlari masuk ke dalam rumah dalam ketakutan,” kata seorang lelaki dikenali sebagai Ras, 50, selepas menyaksikan dua lelaki melepaskan lapan das tembakan di depan sebuah rumah di Jalan Serindit, dekat sini, pada jam jam 5.30 pagi semalam.


Difahamkan, ketika kejadian pemilik rumah itu tiada di rumah kerana keluar berjoging bersama isterinya. Hanya ada anak lelaki mereka ditemani pembantu rumah warga Indonesia, tetapi tiada siapa cedera dalam kejadian itu.

Ras berkata, dia menyangka dua lelaki terbabit adalah pelanggannya sebelum melihat seorang daripada mereka mengeluarkan sesuatu dari poket baju.


Katanya, beberapa minit kemudian lelaki itu melepaskan lapan das tembakan secara rambang ke arah rumah mangsa yang mengenai dinding, pagar serta sebuah kereta Mercedes Benz milik mangsa.


“Selepas satu das tembakan, saya menyembunyikan diri di belakang meja lipat bagi mengelak kehadiran saya disedari dua lelaki tidak dikenali itu sebelum berlari masuk ke dalam rumah.

“Ini kali pertama saya mendengar bunyi tembakan dan berasa fobia walaupun bukan saya yang menjadi sasaran,” katanya.


Menurutnya, selepas dua lelaki terbabit beredar, dia menunggu kepulangan mangsa, seorang ahli perniagaan, dan menceritakan kejadian itu kepada pasangan suami isteri berkenaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Temerloh Asisten Komisioner Abdul Aziz Salleh (gambar) berkata, polis menemui lapan kelongsong peluru di pekarangan rumah mangsa.

No comments:

Post a Comment