Search This Blog

Saturday, April 27, 2013

Lelaki Iran suspek kes letupan diplomat Israel di Thailand dibicaraBANGKOK 26 April - Seorang lelaki warga Iran yang menjadi suspek komplot serangan ke atas diplomat Israel di Thailand pada tahun lalu berkata, dia menemukan bahan letupan itu dan cuba mematikannya ketika ia meletup.
Saeid Moradi, 29, memberitahu mahkamah Bangkok, ketika kejadian dia mahu meninggalkan negara ini, tetapi menemui empat butir bom di dalam almari di rumah yang disewanya di bandar raya Bangkok.
"Dua daripada bahan letupan itu meletup ketika saya berlari ke jalan raya untuk membuangnya ke terusan berhampiran, dengan letupan kedua menyebabkan kaki saya putus," katanya dalam satu perbicaraan kes di sini hari ini.
Saeid dan Mohammad Khazaei, 42, adalah antara lima suspek rakyat Iran yang terlibat dalam letupan pada Februari tahun lalu itu yang berlaku selepas serangan sama ke atas India dan Georgia. - AFP


Artikel Penuh: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130426/lu_15/Lelaki-Iran-suspek-kes-letupan-diplomat-Israel-di-Thailand-dibicara#ixzz2Rfw8DUs7
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment