Search This Blog

Tuesday, April 23, 2013

Bapa maut, anak cedera nahasANGGOTA bomba mengangkat Prichard yang parah sebelum disahkan maut selepas terlibat dalam kemalangan di Jalan Kelombong, Kota Kinabalu semalam.


KOTA KINABALU - Seorang bapa maut manakala anaknya yang berusia tiga tahun cedera ringan selepas kenderaan yang mereka naiki merempuh belakang sebuah lori seberat 10 tan yang sedang membuat pusingan U di Jalan Kelombong dekat sini semalam.
Kemalangan pukul 11.30 pagi itu mengakibatkan Prichard Wong, 38, dari Kampung Kepayan Suok Vatu mati sebaik tiba di Hospital Queen Elizabeth akibat cedera parah di kepala.
Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Jauteh Dikun berkata, sebelum kejadian, kereta jenis Proton Saga yang dipandu Wong dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Inanam dari Luyang.
"Mangsa yang tidak sempat menekan brek merempuh sebuah lori yang secara tiba-tiba membuat pusingan U di Jalan Kelombong.
"Pasukan keselamatan mengambil masa kira-kira 20 minit bagi mengeluarkan Prichard yang tersepit," katanya di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0423&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz2RElfsvLf 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment