Search This Blog

Saturday, April 13, 2013

8 penjenayah panik dengar penggeraKuala Lumpur: Sekumpulan lapan lelaki berputih mata apabila cubaan mereka merompak sebuah kedai emas di Jalan Tasik Utama 6, Sungai Besi, di sini, semalam, tidak berhasil.

Dalam kejadian jam 2 petang itu, kumpulan penjenayah terbabit gagal memecahkan cermin pameran yang kalis peluru sebelum melarikan diri apabila panik selepas sistem penggera keselamatan kedai berkenaan berbunyi.


Seorang saksi kejadian yang enggan dikenali berkata, dia yang berada berhampiran tempat kejadian pada mulanya melihat lapan lelaki menaiki empat motosikal berhenti di hadapan kedai emas itu.

“Tiga daripada mereka yang memakai topi keledar dan penutup muka bergegas memasuki kedai berkenaan.


“Tidak lama kemudian, saya terdengar beberapa bunyi hentakan kuat sebelum melihat seorang pekerja kedai emas itu berlari keluar dari kedai dan mendapatkan perlindungan di kedai sebelah,” katanya.


Menurutnya, tidak lama kemudian, sistem penggera keselamatan kedai itu berbunyi menyebabkan kumpulan terbabit panik dan melarikan diri.

Katanya, dia mengesyaki kumpulan penjenayah itu sudah lama merancang melakukan rompakan itu.


“Mereka (penjenayah) bagaikan tahu ketika itu tiada ramai pelanggan di kedai berkenaan,” katanya.

Difahamkan, ketika kejadian empat pekerja wanita dan seorang pekerja lelaki berada dalam kedai itu.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Mohan Singh Tara Singh ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian itu.

No comments:

Post a Comment