Search This Blog

Saturday, April 13, 2013

8 peluru depan rumah
Sepasukan anggota polis, termasuk Unit Forensik memeriksa pekarangan rumah mangsa di Jalan Serindit, Temerloh.
Temerloh: Dua lelaki memakai topi keledar melepaskan lapan das tembakan secara rambang di depan sebuah rumah dipercayai milik ahli perniagaan di Jalan Serindit dekat sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian pada jam 5.30 pagi, dua lelaki bermotosikal itu dikatakan tiba-tiba bertindak seperti ala mafia melepaskan tembakan ke rumah berkenaan.
Difahamkan, mangsa berusia 54 tahun ketika itu tiada di rumah kerana berjoging bersama isterinya, yang berusia 50 tahun. Manakala anak lelaki mereka ditinggalkan bersama seorang pembantu rumah warga Indonesia.

Temui kelongsong peluru

Ketua Polis Daerah Temerloh Asisten Komisioner Abdul Aziz Salleh berkata, sepasukan anggota polis, termasuk Unit Forensik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD), yang tiba di tempat kejadian menemui lapan kelongsang peluru bertaburan di pekarangan rumah mangsa.

Abdul Aziz berkata, tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam kejadian itu dan motif insiden tembakan sedang disiasat.

“Kita meminta orang ramai yang mempunyai maklumat supaya tampil di balai polis berhampiran untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 39 Akta Senjata,” katanya., di sini, semalam.
Sementara itu, seorang saksi kejadian yang hanya dikenali sebagai Ras, 50, berkata, dia melihat dua lelaki bermotosikal dengan memakai topi keledar menutup muka, berhenti di depan rumah mangsa sebelum melepaskan tembakan.

No comments:

Post a Comment