Search This Blog

Tuesday, April 9, 2013

2 pemancing maut bot bertembung
ANGGOTA bomba mengangkat mayat salah seorang mangsa yang mati selepas bot yang dinaiki bertembung dengan bot pukat tunda di Rompin kelmarin.


KUANTAN – Dua pemancing warga Singapura maut, seorang hilang manakala lima lagi cedera apabila bot yang mereka naiki karam selepas merempuh sebuah bot pukat tunda dalam kejadian di perairan Johor berhampiran Pulau Lalang kelmarin.
Kejadian pukul 4.30 petang kira-kira 30 batu nautika dari Jeti Tanjung Gemok, Rompin itu mengakibatkan Raymond Cheng Yuen Chi, 35, dan Heng Choon Han, 37, maut akibat parah di kepala. Rakan mereka, Chen Wan Seng, 47, pula masih belum ditemui.
Selain tiga orang itu, lima lagi rakan mereka, Heng Soo Ai, 38, Tan Soo Lyinn, 39, Lim Wai Leng, 38, Yang Tsai Bing, 35, dan Hong Choon Han, 37, cedera. Soo Lyinn merupakan seorang wanita. Mereka telah dihantar pulang ke Singapura.
Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superintendan Johari Jahaya berkata, siasatan awal pihaknya percaya kejadian berlaku apabila jurumudi bot kesemua pemancing tersebut tidak menyedari kehadiran bot pukat tunda yang datang dari arah Pulau Tioman.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0409&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_18.htm#ixzz2PufDUSHO 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment