Search This Blog

Wednesday, March 20, 2013

Warga India sorok syabu RM933,280
ABD. AZIZ (dua dari kiri) dan beberapa pegawai kastam menunjukkan syabu yang cuba diseludup oleh seorang lelaki warga India di Alor Setar semalam.


ALOR SETAR - Taktik seorang warga India menyembunyikan dadah bernilai hampir RM1 juta di dalam batang plastik yang digunakan untuk meletak gelang tangan terbongkar apabila dia ditahan di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim, Kepala Batas di sini Ahad lalu.
Lelaki berusia 35 tahun itu diberkas pegawai Kastam Hasil lapangan terbang sejurus tiba dari Singapura selepas transit di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur kira-kira pukul 3.30 petang.
Hasil pemeriksaan lanjut pada beg pakaian dibawa suspek menemui dadah jenis syabu seberat 4.912 kilogram (kg) yang dianggarkan bernilai RM933,280.
Pengarah Kastam negeri, Datuk Abd. Aziz Abdul Latif berkata, suspek yang bekerja di sebuah syarikat agensi pelancongan di Chennai itu ditahan kerana membawa barangan yang mencurigakan.
"Selepas memeriksa beg pakaiannya, kita menemui kain hitam berisi hablur kristal putih syabu yang disembunyikan di dalam 39 batang plastik yang biasanya digunakan untuk menyusun gelang," katanya di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0320&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz2O1jvkAXs 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment