Search This Blog

Saturday, March 9, 2013

Sorok arak dalam bonet kereta
SYED BASRI (kiri) bersama pegawainya memeriksa minuman keras yang disorok di bahagian enjin sebuah kereta yang ditahan di Padang Besar semalam.


PADANG BESAR – Taktik seorang pengusha restoran menyorok ratusan tin arak disebalik enjin dan bonet kereta Proton Waja miliknya gagal apabila perbuatan tersebut dapat dihidu oleh Unit Pencegah Penyeludupan (UPP) Chuping di sini semalam.
Kegiatan lelaki tersebut yang berusia 40-an dikesan anggota peronda UPP yang memintas kenderaan terbabit hasil maklumat awam di dataran Trinai, Jalan Padang Besar-Kangar di sini kira-kira pukul 11 pagi.
Komander UPP Chuping, Asisten Superintendan Syed Basri Syed Ali berkata, pemeriksaan lanjut ke atas kenderaan berkenaan, pihaknya menemui sebanyak 143 tin minuman keras dengan nilai rampasan bernilai RM1,144.
“Peniaga tersebut disyaki memperoleh minuman keras tersebut daripada negara jiran namun dia tidak mengisytiharkan barangan itu kepada kastam di pintu masuk sempadan.
“Ia dipercayai untuk dijual di kedai runcit atau restoran di Alor Setar, Kedah,” katanya ketika ditemui pemberita di sini.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0309&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm#ixzz2MzjrNgF2 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment