Search This Blog

Wednesday, March 13, 2013

Prebet maut trak jatuh gaung
RUSILAWATI tidak dapat menahan kesedihan apabila mengetahui anaknya, Ahmad Farhan terkorban dalam kemalangan trak tentera di Cenderawasih, Lahad Datu semalam.


Lahad Datu - Seorang anggota tentera berpangkat prebet maut selepas trak yang dipandu hilang kawalan sebelum terbabas di Kilometer 36, Jalan Lahad Datu-Tungku dekat Cenderawasih di sini semalam.
Kejadian pada pukul 7.30 pagi itu mengorbankan Ahmad Farhan Ruslan dari Batalion 3 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) di Sandakan.
Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, sebelum kejadian mangsa dalam perjalanan untuk menghantar bekalan ke kawasan operasi Ops Daulat.
Sementara itu, di Kota Bharu, Kelantan, seorang ibu tidak menyangka kelibat beberapa anggota tentera yang datang ke rumahnya di Taman Desa Darulnaim 2, Pasir Tumboh membawa khabar sedih mengenai kematian anaknya yang menyertai Ops Daulat.
Rusilawati Ghani, 44, berkata, Ahmad Farhan, anak kedua daripada lima beradik itu maut selepas kenderaan yang dinaikinya terlibat dalam kemalangan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0313&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz2NODk9WsR 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment