Polis cari 2 wanita bantu siasatan kecurian wang hantaran
Gambar wanita yang dikehendaki bagi membantu siasatan.
Polis cari 2 wanita bantu siasatan kecurian wang hantaran
Gambar wanita yang dikehendaki bagi membantu siasatan.
BATU GAJAH – Polis mencari dua wanita bagi membantu siasatan kes curi wang hantaran berjumlah RM8,000 yang hilang dalam satu majlis perkahwinan di Taman Tasik Permai, 16 Mac lalu.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Shaharon Anuar Abdul Latif berkata, kedua-dua wanita berusia lingkungan 30 an itu dikesan menerusi rakaman video yang diambil pada majlis perkahwinan anak perempuan pengadu.

“Polis dengan kerjasama tuan rumah telah menonton berulang kali semua rakaman video di majlis perkahwinan itu.

“Daripada rakaman-rakaman tersebut, kebanyakan tetamu yang dijemput telah dikenal pasti oleh ahli keluarga kecuali dua wanita yang langsung tidak dikenali,” katanya di sini, semalam.

Menurutnya, dalam kejadian itu, tiga telefon bimbit jenama Nokia, dua telefon pintar Blackberry, dokumen pengenalan mangsa, anak perempuannya dan seorang tetamu dari Singapura turut hilang.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan iaitu mencuri dalam rumah kediaman,” katanya.

Polis meminta dua wanita terbabit hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Batu Gajah untuk bertemu dengan pegawai penyiasat, Inspektor Mohd Razalee Mohd Yatim.

“Orang ramai yang mengenali dan mengetahui siapa dan di mana tempat tinggal kedua-dua wanita berkenaan diminta menyalurkan maklumat untuk membantu siasatan dengan menghubungi 05-3629222,” katanya.