Kum Thong
Pasukan perubatan membuat pemeriksaan ke atas mangsa. Gambar kecil, Kum Thong.
GEORGETOWN - Pengerusi Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Taman Sri Idaman, Farlim, Liew Kum Thong ditemui mati dengan kesan beberapa tikaman di badanya awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.30 pagi itu, Kum Thong, 33, dikatakan baru sahaja habis berjoging dan sedang menunggu lif untuk pulang ke rumahnya.

Dia dikatakan ditikam beberapa kali oleh individu yang dikenali menggunakan pisau Rambo.

Difahamkan, suspek menunggu mangsa berdekatan dengan kawasan longgokan sampah pangsapuri berkenaan dan terus meluru ke arah mangsa dan menikamnya sebaik melihat kehadirannya.

Mayat mangsa ditemui terbaring berlumuran darah oleh  orang ramai sebelum menghubungi polis bagi memaklumkan kejadian berkenaan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Senior Asisten Komisioner Mazlan Kesah, berkata mangsa disahkan ditikam menggunakan sebilah pisau berkali-kali menyebabkan dia mati di tempat kejadian.

Mazlan berkata, pihaknya percaya punca kejadian disebabkan rasa tidak puas hati seorang suspek yang juga penduduk pangsapuri berkenaan apabila mangsa dikatakan sering meminta suspek membayar wang penyelenggaraan yang tertunggak sejak awal tahun 2011.

“Suspek berusia 60an telah berjaya dikesan dan operasi memburu suspek sedang dijalankan.

“Kita yakin dapat memberkas suspek dalam tempoh terdekat malah kita juga mempunyai rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dari pihak pengurusan berhubung kejadian itu,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk bedah siasat.