Search This Blog

Sunday, February 24, 2013

Tiga maut kenderaan terbabas langgar pokok
REMUK.Beginilah keadaan kenderaan Triton yang terlibat dalam kemalangan jalan raya di KM 24, Lebuh Raya Pasir Gudang, Johor semalam.


JOHOR BAHRU - Tiga sekawan maut apabila kenderaan yang dinaiki terbabas sebelum melanggar sebatang pokok di pembahagi jalan di Kilometer (KM) 24, Lebuh Raya Pasir Gudang di sini awal pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 1 pagi itu, mangsa, K. Thanasegaran, 34, memandu kenderaan pacuan empat roda jenis Triton gagal mengawal kenderaannya.
Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Mohd. Roslan Zainuddin berkata, kenderaan itu terbabas hingga melanggar sebatang pokok di pembahagi jalan.
Akibatnya, salah seorang daripada mereka yang dikenali F. Veronica, 22, yang duduk di bahagian belakang tersepit dalam kenderaan yang melekat pada pokok tersebut.
Seorang lagi penumpang, K. Dinesh Kumar, 26, tercampak keluar dari kenderaan dan terpelanting ke bahu kiri jalan.
Sementara Thanasegaran dijumpai berhampiran kenderaan berkenaan.
Menurut Mohd. Roslan, ketiga-tiga mangsa berasal dari Kuala Lumpur itu maut di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di beberapa bahagian anggota badan.
"Kemalangan tersebut tidak melibatkan kenderaan lain dan ia berpunca daripada kegagalan pemandu yang gagal mengawal kenderaan," katanya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0224&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz2LlqhQYbY 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment