Search This Blog

Saturday, February 9, 2013

Plat palsu bocor rahsiaKuala Lumpur: Malang berganda buat seorang lelaki warga Bangladesh apabila bukan saja kerugian lebih RM700 selepas pelanggan gagal membayar tempahan makanan, malah turut dicekup polis atas kesalahan menggunakan motosikal curi milik pelanggan yang sama dalam kejadian di Jalan Ipoh, di sini malam kelmarin.

Difahamkan, lelaki berusia 30-an itu didatangi seorang lelaki tempatan yang membuat tempahan pelbagai jenis makanan di restorannya namun apabila dia diminta membayar, lelaki berkenaan meninggalkan motosikalnya jenis Modenas Kriss sebagai cagaran pada Disember tahun lalu.


Lelaki itu kemudian menukar nombor pendaftaran motosikal berkenaan untuk kegunaan harian tetapi tindakannya itu dikesan anggota Unit Kuatkuasa Khas Trafik Kuala Lumpur (U3K) yang membuat pemeriksaan berhampiran restoran di Jalan Ipoh, jam 7 malam.

Pegawai Turus Kuat Kuasa dan Operasi Trafik Kuala Lumpur, Deputi Superintendan A Asmadi Abdul Aziz berkata, ketika anggotanya membuat rondaan, mereka mengesan sebuah motosikal menggunakan nombor pendaftaran palsu diletakkan berhampiran sebuah restoran dalam keadaan berkunci.

No comments:

Post a Comment