Search This Blog

Monday, February 18, 2013

Lelaki empat anak ditahan kerana berlumba haramSeorang anggota polis (kanan) mengiringi pemandu kereta yang diberkas dalam operasi lumba haram di sekitar bandar Kuantan, Pahang, malam semalam.
KUANTAN 17 Feb. - Seorang lelaki berusia 40 tahun antara empat yang ditahan kerana berlumba haram kereta dalam operasi di pusat bandar ini awal pagi ini.
Dalam operasi yang dijalankan pasukan Unit Khas Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman bermula pukul 12.30 tengah malam hingga pukul 4 pagi itu, polis turut menyita empat buah kereta kerana melakukan pengubahsuaian haram untuk berlumba.
Ketuanya, Asisten Supritendan Khuzir Abd. Majit berkata, hasil ujian air kencing, lelaki yang telah berkahwin dan mempunyai empat anak itu positif dadah.
Katanya, kesemua yang ditahan kemudian dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Trafik Kuantan untuk siasatan lanjut di bawah Seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130218/je_04/Lelaki-empat-anak-ditahan-kerana-berlumba-haram#ixzz2LD76KgYI
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment