Search This Blog

Monday, February 18, 2013

‘Bini tak tahu’“Isteri tidak tahu saya berlumba (kereta) kerana saya beritahu mahu keluar minum dengan kawan,” kata lelaki yang ditahan pasukan Unit Khas Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman selepas didapati berlumba di sekitar bandar ini, awal pagi semalam.

Lelaki berusia 40 tahun itu juga didapati positif dadah selepas ujian saringan air kencing dilakukan terhadapnya di Balai Polis Trafik Kuantan.


Lebih menyedihkan, isterinya terpaksa membawa dua anak mereka ketika datang menjamin lelaki itu kira-kira jam 5 pagi semalam.

Dalam operasi selama empat jam itu, empat orang ditahan kerana berlumba kereta secara haram yang kian berleluasa setiap malam minggu.


Harian Metro yang menyertai operasi menahan samseng jalan raya itu mendapati ada antara pelumba haram berkenaan tetap meneruskan perlumbaan walaupun tayar kereta pancit, sekali gus berisiko kepada pengguna jalan raya lain.


Ketua unit khas itu, Asisten Superintendan Khuzir Abdul Majit berkata, pihaknya mengambil pendekatan mengesan kereta yang berlumba di jalanan dan menahan mereka apabila berhenti di sesuatu kawasan.

Katanya, pendekatan itu digunakan bagi mengelak kehadiran pihak berkuasa disedari pelumba berkenaan.


“Operasi ini dijalankan berikutan aduan kegiatan lumba haram membabitkan kereta di bandar ini pada malam minggu,” katanya.

No comments:

Post a Comment