Search This Blog

Monday, February 18, 2013

Rugi RM200,000 dalm 10 saat


KUALA LUMPUR: Sebuah kedai emas kerugian sebanyak RM200,000 selepas disamun dua lelaki bersenjatakan parang dan tukul dalam kejadian di Jalan 11, Selayang Baru, di sini, hari ini.

Kejadian kira-kira jam 10.15 pagi itu berlaku dalam masa 10 saat apabila dua lelaki berkenaan memecahkan cermin kaca sebelum melarikan tiga dulang barang rantai emas.
Menceritakan kejadian itu, mangsa, Che Som Che Wel, 45, berkata, kejadian itu berlaku dalam sekelip mata apabila dia yang sedang berbual dengan jirannya di dalam kedai didatangi dua lelaki yang membawa sebilah parang panjang dan tukul.

Katanya, dua lelaki itu meluru masuk ke dalam kedai dan terus memecahkan cermin kaca dengan menggunakan tukul sebelum mengambil tiga dulang barang rantai emas.


"Saya tidak sempat berbuat apa-apa dan tergamam apabila dua lelaki itu melakukan kerja menyamun emas dalam sekelip mata sebelum melarikan diri ke arah belakang kedai,” katanya.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, dua lelaki yang terbabit dalam kejadian samun itu kini diburu.

Katanya, pihaknya akan meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di premis berdekatan untuk menjejaki dua lelaki itu yang bersenjatakan parang dan tukul besi.

"Kes ini disiasat di bawah Seksyen 395 Kanun Keseksaan kerana samun bersenjata," katanya.

No comments:

Post a Comment