Search This Blog

Wednesday, February 13, 2013

2 kereta rosak teruk
DUA kereta rosak teruk dihempap konkrit struktur bahagian atas kondominium Alpha Villa yang jatuh ekoran ribut di Wangsa Maju, Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Penduduk kondominium Alpha Villa, Wangsa Maju di sini dikejutkan dengan struktur bahagian atas kondominium berkenaan jatuh dan menghempap dua buah kereta di salah satu blok ekoran ribut yang melanda kawasan tersebut semalam.
Ribut yang berlaku pada pukul 2 petang itu turut menyebabkan bumbung kondominium tersebut rosak teruk.
Menurut pengawal keselamatan di kondominium tersebut, Kaka Singh, 62, keadaan cuaca pada masa kejadian adalah baik dan cerah, namun secara tiba-tiba angin kuat melanda kawasan tersebut.
"Ribut berkenaan yang berlaku selama beberapa minit menyebabkan konkrit daripada struktur bahagian atas kondominium terbabit jatuh dan menghempap dua kereta berkenaan yang diletakkan berhampiran kondominium terbabit.
"Saya terdengar jeritan beberapa tukang cuci yang berada di sekitar kawasan tersebut lari bertempiaran menyelamatkan diri," katanya ketika ditemui di sini semalam.
Mengulas lanjut, Kaka memberitahu, selepas ribut tersebut reda, pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat tiba di lokasi terbabit.
"Saya diberitahu, tidak banyak yang dapat dilakukan dan kawasan tersebut dikatakan tidak selamat untuk orang awam buat masa ini.
"Pita penghadang kemudian dipasang di sekitar kawasan tersebut bagi mengelakkan orang ramai menghampiri kawasan tersebut," ujarnya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0213&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz2KjbrbBGW 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment