Search This Blog

Monday, February 18, 2013

Tergamam kawan terjatuh dalam sungaiKota Bharu: “Saya tergamam dan hanya mampu melihat apabila mangsa tiba-tiba terjatuh ke dalam Sungai Kelantan,” kata rakan baik mangsa, Nellysa Nurshafira Md Ghazali, 20.

Dalam kejadian jam 5 petang kelmarin, Muhamad Arief Muhamad Nurdin, 20, dipercayai lemas selepas terjatuh dari motosikal yang ditungganginya, dibawa arus Sungai Kelantan, ketika melalui pelantar pembinaan sementara yang dibina di bawah Jambatan Kedua Sultan Yahya Petra.
Sehingga 5 petang semalam, mayat mangsa masih belum ditemui.

Cuba elak kereta

Nellysa Nurshafira, berkata sebelum kejadian, mangsa datang menjemput beliau dan rakan sebiliknya, yang dikenali sebagai Amalina, untuk menaiki kereta bersama seorang lagi rakannya yang menunggu di seberang jambatan.

“Arwah menemani kami untuk menyeberangi jambatan sementara itu dengan menunggang motosikal, manakala saya bersama Amalina berjalan kaki mengekori dari belakang.

“Ketika di atas pelantar itu, arwah cuba mengelak dari kenderaan yang datang dari arah belakang dan tiba-tiba terjatuh ke dalam sungai, dipercayai tergelincir dari pelantar berkenaan,” katanya, ketika di temui di tempat lokasi kejadian, di sini, semalam.
Bapa mangsa, Muhamad Nurdin Muhamad Long, 50, berkata ketika kejadian beliau dan isteri dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Taman Uda Murni, Jalan Pengkalan Chepa, di sini, selepas selesai menghantar anak kawannya ke Besut, Terengganu.

No comments:

Post a Comment