Search This Blog

Thursday, January 17, 2013

Penerbit filem rogol ‘aktres’Mumbai: Seorang penerbit filem India didakwa di mahkamah semalam selepas ditahan kerana disyaki merogol seorang wanita yang dijanjikan satu peranan dalam produksinya, kata polis.

Ramesh Singh, 49, ditahan kelmarin selepas wanita terbabit mengadu kepada polis di Oshiwara, Mumbai mengenai insiden berkenaan.


Sumber polis berkata, Ramesh berjanji memberi satu watak kepada wanita itu dalam filem terbarunya.“Suspek menghubungi wanita itu dengan alasan supaya dia boleh membaca skrip disediakan.


“Apabila tiba, suspek menyerahkan skrip berkenaan kepada pelakon terbabit di sebuah bilik sebelum mengunci pintu,” katanya.


Ramesh kemudian mengarahkan wanita itu berbaring untuk cuba melakonkan ‘adegan ranjang’ tetapi mangsa tersedar dia diperdaya.

Menurut sumber, wanita itu lari ke bilik mandi dan mengurung dirinya di situ.


Bagaimanapun, katanya, Ramesh memecahkan pintu bilik mandi berkenaan dan merogol mangsa.

Akhbar Indian Express melaporkan, Ramesh adalah penerbit filem berbahasa Marathi dan tidak terbabit dalam pembikinan filem Hindi seperti kebanyakan orang lain. Kes keganasan seksual ke atas wanita menjadi perhatian utama di India sejak seorang mahasiswa perubatan maut akibat dirogol beramai-ramai dalam sebuah bas bulan lalu. - AFP

No comments:

Post a Comment