Search This Blog

Sunday, January 27, 2013

Penagih wanita cederakan bapa

Seorang wanita ditahan polis selepas dipercayai mencederakan ayahnya kerana gagal memperolehi wang bagi membeli dadah di Taman Tunku, Miri, Sarawak, semalam.
MIRI 26 Jan. - Gara-gara ketagihan, seorang wanita sanggup mencederakan bapa kandungnya sendiri selepas dia enggan memberi wang kepada anaknya untuk membeli dadah di Taman Tunku di sini malam tadi.
Kejadian berlaku kira-kira pukul 10 malam itu ketika mangsa yang berusia lingkungan 40-an berada di rumah bersama isterinya.
Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Mun Kok Keong berkata, mangsa dikatakan enggan memberi wang kepada anaknya walaupun telah diminta beberapa kali.
Beliau berkata, wanita yang berusia 27 tahun itu dikatakan marah dan bertindak memukul bapanya.
"Kejadian itu disedari isteri mangsa yang kemudian melarikan diri dan membuat laporan di Balai Polis Pusat," katanya ketika dihubungi hari ini.
Beliau berkata, sejurus selepas menerima laporan tersebut, polis melancarkan gerakan dan menahan wanita terbabit untuk membantu siasatan.
Katanya, siasatan dilakukan mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana menakutkan secara jenayah dan jika disabit kesalahan boleh dipenjara tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sabah_&_Sarawak/20130127/wb_01/Penagih-wanita-cederakan-bapa#ixzz2JAjBYpT1
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment