Search This Blog

Sunday, January 6, 2013

Mayat remaja lelaki yang dikhuatiri lemas ditemui
6 Januari 2013
BUTTERWORTH - Mayat seorang remaja lelaki yang dikhuatiri lemas selepas dibawa arus deras ketika terjun ke laut untuk mengambil tali bot yang terlucut berhampiran pelabuhan pukal dekat Perai, di sini semalam, ditemui hari ini.

Mayat Mohd Fahmi Abu Bakar, 20, ditemui pada 2.22 petang oleh Unit Marin Jabatan Bomba dan Penyelamat Pulau Pinang di kawasan kuala Sungai Perai, kira-kira dua kilometer dari lokasi remaja itu dilaporkan hilang.

Penyelia Unit Marin Bomba Negeri Mohd Rosnaidi Baharuddin berkata mayat mangsa ditemui terapung di kuala sungai dengan lengkap berpakaian.

"Ketika ditemui mayat mangsa masih lengkap berpakaian tetapi keadaan mukanya sudah sedikit kembung, mungkin sebab sudah lebih 24 jam tenggelam.

"Kita percaya mayat mangsa terdampar di kawasan berlumpur sebelum timbul berdasarkan keadaan badannya yang diselaputi lumpur," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Mohd Rosnaidi berkata mayat mangsa dihantar ke Hospital Seberang Jaya untuk dibedah siasat.

Akhbar hari ini melaporkan Mohd Fahmi keluar rumah pada 11 malam Jumaat untuk pergi memancing berhampiran Jambatan Pulau Pinang bersama seorang rakannya, Abdul Hakim Abdul Latif, 20-an dengan menaiki bot gentian kaca milik bapa Mohd Fahmi.

Mereka yang menaiki bot dari jeti di Kuala Juru itu tidak dapat meneruskan perjalanan akibat hujan dan berhenti di sebuah menara pemancar berhampiran pelabuhan pukal pada 2 pagi Sabtu sementara menanti cuaca reda.

Ketika mereka sedang menunggu di menara pemancar berkenaan tali bot yang diikat itu terlucut dan mangsa dikatakan terjun ke laut untuk mengambil tali itu sebelum dia dilihat tenggelam timbul dan tidak lagi kelihatan dipercayai dibawa arus deras.

Berikutan kejadian itu Abdul Hakim yang berada di menara itu bertindak menghubungi bomba dengan menggunakan telefon mangsa yang ditinggalkan dan dia berjaya diselamatkan kira-kira empat jam kemudian. - Bernama

No comments:

Post a Comment