Search This Blog

Monday, January 28, 2013

Mabuk punya bapaSeorang budak tidak dapat makan secara normal dan mungkin gagal bertutur dengan baik kecuali berpeluang menjalani pembedahan selepas hidung dan bibir atasnya digigit bapa sendiri.

Menurut laporan media semalam, Radha diserang bapanya apabila bayi berusia lima bulan itu menangis tidak berhenti-henti.


Polis berkata, bapa Radha, Bhadar Singh ditahan dan didakwa kerana menyebabkan kecederaan parah dengan niat berbahaya.

Jurucakap polis berkata, kejadian berlaku di rumah Bhadar - seorang petani - di Siyana di daerah Bikaner, Rajasthan.


“Jika disabitkan kesalahan, Bhadar boleh dipenjara antara 10 tahun hingga seumur hidup,” katanya. Jurucakap polis itu berkata, Bhadar, 36, pulang dalam keadaan mabuk jam 10 malam Khamis lalu.


Isterinya, Santosh, serta adiknya, Saroj ketika itu sedang menghias tangan mereka dengan inai. “Bhadar meminta Santosh membuat sesuatu, tetapi wanita terbabit keberatan kerana tangannya berinai.

“Keengganan Santosh menyebabkan Bhadar berang dan mula membelasah isterinya,” katanya.


Menurut jurucakap itu, Saroj cuba membantu Santosh, tetapi diugut Bhadar.

Sejurus kemudian, anak perempuan Bhadar berusia tiga tahun, Bhanwar Kanwar mula menangis dan menimbulkan kemarahan lelaki terbabit. Katanya, Bhadar menggigit belakang, tangan serta bahagian lain badan Bhanwar sebelum mencampak budak terbabit ke luar rumah. Kekecohan itu mengejutkan Radha yang sebelumnya tidur di dalam bilik.


Jurucakap polis berkata, Bhadar kemudian mula menyerang Radha sehinggalah Santosh memanggil jiran mereka membantu.


Radha dan Bhanwar kemudian dirawat di Hospital Putera Bijay Singh di Binaker. Ketua Unit Pembedahan Pediatrik hospital itu, Dr Girish Prabhakar berkata, walaupun keadaan Radha kini stabil, dia perlu menjalani pembedahan plastik yang banyak untuk memulihkan mulut serta hidungnya,” katanya.

No comments:

Post a Comment