Search This Blog

Wednesday, January 30, 2013

Kanak-kanak mangsa sindiket diselamatkan29/01/2013 7:20pm

GEORGE TOWN — Polis Pulau Pinang berjaya menyelamatkan seorang lagi kanak-kanak perempuan berumur tiga tahun dan menahan sepasang suami isteri dalam satu serbuan di Bukit Mertajam malam tadi.
Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, pasangan berusia 50-an itu dipercayai pembeli kanak-kanak itu.
Tangkapan terbaru itu menjadikan keseluruhan 36 orang yang ditahan, termasuk seorang doktor dan seorang penjawat awam dari Jabatan Pendaftaran Negara, katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Ops Pintas Sayang membabitkan 25 pegawai dan anggota polis yang dilancarkan untuk menjejaki individu terlibat dalam sindiket terbabit, menahan 33 orang minggu lepas, diikuti penahanan seorang lagi suspek Ahad lepas.
Pada 24 Januari lepas, polis Pulau Pinang berjaya membongkar kegiatan menjual bayi dan kanak-kanak yang bergerak aktif di negeri ini, Kedah dan Perak serta menyelamatkan lapan bayi serta seorang kanak-kanak berusia dua bulan hingga lapan tahun.— BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0129&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_18.htm#ixzz2JPaZKKey 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment