Search This Blog

Monday, February 18, 2013

Ketua Ranting PKR maut kereta jatuh gaungGemas: Ketua Ranting Parti Keadilan Rakyat (PKR) Kurnia Diraja, di sini maut selepas kereta dipandunya hilang kawalan dan terjunam ke dalam gaung sedalam lima meter di Kilometer 18 Jalan Gemas-Rompin, malam kelmarin.

Dalam kejadian 10.30 malam itu, Mohamad Yunus Buyong, 49, yang memandu PROTON Iswara seorang diri dari Rompin ke Bahau dikatakan bergesel dengan sebuah kereta yang datang dari arah bertentangan sebelum terbabas.
Jurucakap polis berkata, mangsa yang parah di kepala dan beberapa bahagian badan dikejarkan ke Klinik Kesihatan FELDA Jelai oleh pasukan Balai Bomba dan Penyelamat Gemas, namun disahkan sudah meninggal dunia.

Adik mangsa, Najihar Buyong, 38, berkata Mohamad Yunus sebelum itu memandu di belakang isterinya, Junaidah Sibi, 44, yang memandu kereta lain untuk pulang ke rumah mereka di Kampung Kurnia Diraja di sini.

“Isterinya berasa tidak sedap hati apabila menyedari dia tiada di belakang sebaik tiba di rumah. Dia berpatah balik sebelum menemui orang ramai mengerumuni kawasan kejadian,” katanya.

Timbalan Ketua Polis Daerah Tampin, Deputi Superintendan Mohd Isa Ujang, mengesahkan kejadian itu.

No comments:

Post a Comment