Search This Blog

Monday, February 18, 2013

Petugas BN Bagan Serai maut dirempuhBagan Serai: Pembantu Pejabat Pentadbiran Penyelaras Barisan Nasional (BN) Parlimen Bagan Serai maut dirempuh kenderaan dalam kejadian malam kelmarin.

Sulaiman Ahmad 63, yang menunggang motosikal dirempuh kenderaan itu yang cuba mengelak kenderaan lain yang berhenti secara tiba-tiba ketika memasuki simpang di Parit Haji Aman, di sini.
Patah leher

Dalam kejadian di Kilometer 104, Jalan Taiping-Butterworth kira-kira jam 8.20 malam itu, mangsa yang dalam perjalanan dari arah Taiping ke Bagan Serai, meninggal dunia di tempat kejadian akibat patah leher dan pendarahan teruk di kepala.

Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mat Fauzi Nayan, berkata tindakan pemandu memberhentikan kenderaan secara mengejut mengakibatkan kereta merempuh motosikal mangsa dan dua motosikal lain di tepi jalan berhampiran.

“Mayat mangsa dihantar ke Hospital Parit Buntar untuk bedah siasat dan dituntut keluarga mangsa pagi ini (semalam),” katanya di sini semalam.
Kes ini disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya di sini semalam.
Sementara itu, anak bongsu mangsa, Abdul Rashid Sulaiman, 20, berkata bapanya secara tiba-tiba menjadi pendiam sejak seminggu lalu.

No comments:

Post a Comment