Search This Blog

Monday, January 28, 2013

9 samseng jalanan ditahan

Lima motosikal yang disita  dalam operasi pencegahan kesalahan lalu lintas oleh Unit Khas Trafik Bukit Aman di Kuantan, semalam.Lima motosikal yang disita dalam operasi pencegahan kesalahan lalu lintas oleh Unit Khas Trafik Bukit Aman di Kuantan, semalam. Kuantan: Kebiadapan samseng jalanan melakukan aksi berbahaya di hadapan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) dan Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) di sini awal pagi semalam, mengundang padah apabila sembilan daripadanya ditahan.

Kumpulan itu asyik mempamer pelbagai aksi sambil menunggang motosikal tanpa menyedari sepasukan pegawai dan anggota polis mengepung lokasi berkenaan.
Antara yang ditahan ialah remaja 15 tahun dan sepasang kekasih berusia 16 dan 17 tahun dalam operasi dijalankan Unit Khas Trafik Bukit Aman selama empat jam, bermula jam 1 pagi.Laporan orang awam

Jurucakap unit berkenaan berkata, operasi dilakukan selepas mendapat laporan dan rungutan orang awam mengenai tindakan kumpulan terbabit yang mengganggu ketenteraman awam.

“Kegiatan samseng jalan di daerah ini dikesan semakin serius, terutama malam hujung minggu dan cuti umum.

“Masalah ini memerlukan pemantauan berterusan dan kita harap orang awam terus memberi maklumat,” katanya.
Daripada sembilan yang ditahan, katanya, empat disahkan positif dadah selepas ujian air kencing.

Beliau berkata, mereka terbabit diserahkan kepada bahagian siasatan narkotik untuk tindakan lanjut manakala lima motosikal dan dua kereta yang diubahsuai melebihi spesifikasi dibenarkan turut disita.

No comments:

Post a Comment