Search This Blog

Thursday, January 17, 2013

3 rakan penjenayah jatuh hotel diburuKuala Lumpur: Tiga lelaki yang disyaki melakukan lebih 10 jenayah pecah rumah di sekitar Lembah Klang diburu selepas seorang rakan mereka yang berusia 46 tahun maut akibat terjatuh dari tingkat tiga sebuah hotel di Sri Damansara, di sini kelmarin.

Dalam kejadian 12.30 tengah hari itu, mangsa yang mengalami kecederaan parah maut di tempat kejadian.


Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa berkata, tiga rakan suspek yang berusia 30-an dipercayai turut berada di hotel berkenaan dapat meloloskan diri sebaik mengetahui pihak polis ke hotel itu.

Katanya, serbuan dilakukan hasil intipan dan laporan dibuat seorang guru wanita berusia 30 tahun selepas rumahnya di Taman Tayton View, Cheras dipecah masuk kumpulan itu, 31 Disember lalu.


“Hasil siasatan, polis membuat serbuan di sebuah hotel selepas mendapat maklumat kumpulan berkenaan menyembunyikan diri.


“Sebaik tiba di bilik suspek, polis memperkenalkan diri menyebabkan lelaki terbabit panik dan melarikan diri,” katanya dalam sidang media, di sini, semalam.

Beliau berkata, lelaki itu kemudian terjatuh dari tingkat tiga dan mengalami kecederaan parah.


Menurutnya, melihat kecederaan lelaki itu, polis menghubungi ambulans yang kemudian menghantarnya ke Hospital Sungai Buloh untuk pemeriksaan lanjut, namun meninggal dunia.

“Kita kini memburu tiga lagi rakan suspek yang masih bebas,” katanya kumpulan itu aktif melakukan jenayah pecah rumah.


Beliau berkata, kumpulan berkenaan sering berpindah dari sebuah hotel ke sebuah hotel lain bagi mengelak dikesan pihak berkuasa.

No comments:

Post a Comment