Search This Blog

Thursday, December 6, 2012

Temui ajal ketika bekerja

Temui ajal ketika bekerja - Utara - Sinar Harian:

Temui ajal ketika bekerja
Temui ajal ketika bekerja
SUNGAI PETANI – Dua pekerja membaiki jalan maut apabila dirempuh sebuah kenderaan ketika sedang melakukan kerja-kerja naik taraf di Jalan Lencongan Barat Sungai Petani dalam kejadian jam 6 petang kelmarin.

Mangsa, Azrolnizam Alias, 27, dan Kamal Said, 37, maut apabila sebuah kereta yang datang dari arah Bandar Laguna Merbok ke Semeling merempuh mereka.

Difahamkan, ketika kerja-kerja naik taraf dijalankan, ada pengawal lalu lintas memegang bendera mengawal pergerakan kenderaan namun pemandu terbabit dikatakan tidak menyedari keadaan itu.

Jurucakap polis berkata, ketika kerja membaiki dibuat di lorong kanan jalan, pemandu kereta terbabit melanggar beberapa kon yang diletakkan di kawasan itu sebelum merempuh kedua-dua pekerja malang berkenaan.

“Kedua-dua mangsa maut di lokasi kejadian dan polis masih menjalankan siasatan lanjut berhubung insiden,” katanya.

Sementara itu, katanya, satu lagi kemalangan maut turut dilaporkan dua jam selepas itu dekat Kilometer 88.8 Lebuhraya Utara Selatan Sungai Petani melibatkan seorang penunggang motosikal yang datang dari arah Alor Setar ke Sungai Petani.

“Kemalangan dipercayai berlaku apabila penunggang motosikal itu dikatakan berhenti di bawah jejantas untuk berteduh daripada hujan.

“Sebuah kereta yang datang dari arah belakang hilang kawalan dan gagal mengelak lalu melanggar mangsa yang berhenti di lorong kecemasan.

“Mangsa, seorang warganegara Myammar, Abu Seddik Yusuf Ali, 35, yang tercampak atas longkang tepi lebuh raya maut di lokasi kejadian manakala kereta terbabit pula terbabas ke kiri jalan,” katanya.

Pemangku Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Superintenden Ong Aik Chang mengesahkan kejadian.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment