Search This Blog

Saturday, December 8, 2012

Syabu gelung kabel

Berita Harian | Syabu gelung kabel:

Mohd Mokhtar  (kiri) menunjukkan  gelung kabel elektrik yang digunakan untuk menyeludup dadah.
Mohd Mokhtar (kiri) menunjukkan gelung kabel elektrik yang digunakan untuk menyeludup dadah.
Johor Bahru: Taktik seorang lelaki menyembunyikan serbuk dadah dipercayai syabu bernilai kira-kira RM1.2 juta di dalam gelung kabel elektrik berjaya dikesan dan ditumpaskan polis.

Hantar 3.77kg dadah

Penahanannya juga menggagalkan cubaan lelaki tempatan itu menghantar bekalan dadah seberat 3.77 kilogram (kg) yang dipercayai ingin dihantar ke luar negara melalui perkhidmatan penghantaran laju.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata lelaki itu ditahan 50 meter daripada sebuah cawangan syarikat penghantaran laju di Jalan Kluang, Batu Pahat, Rabu lalu.

Katanya, penahanan dibuat berdasarkan maklumat orang awam dan risikan polis yang mendapati suspek menjadikan negara ini transit sebelum dadah terbabit diedar ke negara ketiga.

Taktik baru

“Polis menahan lelaki itu yang menaiki kereta jenis PERODUA Myvi. Pemeriksaan menemui gelung kabel elektrik sepanjang 19.8 meter yang dibalut kemas dalam sebuah kotak dipercayai untuk dihantar ke Australia.
“Sebelum ini, kita menemui dadah dalam bentuk kristal.

“Kita percaya sindiket terbabit menggunakan taktik baru dengan menghancurkan dadah dalam bentuk serbuk,” katanya di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor, di sini, semalam.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment