Search This Blog

Wednesday, December 12, 2012

Strauss-Kahn capai persetujuan tamatkan kes serangan seksual -

Strauss-Kahn capai persetujuan tamatkan kes serangan seksual - Global - Sinar Harian:

Dominique Strauss-Kahn - Nafissatou Diallo
Diallo (kiri) dab Strauss


NEW YORK - Bekas ketua Tabung Mata Wang Antarabangsa (IMF), Dominique Strauss-Kahn bersetuju membuat penyelesaian kewangan dengan seorang pekerja hotel New York yang mendakwa beliau melakukan serangan seksual ke atasnya.

Ketika perbicaraan di Mahkamah Bronx, New York, Hakim Mahkamah Agung Douglas McKeon berkata, kedua-dua pihak mencapai persetujuan menamatkan kes tersebut tetapi butiran penyelesaian di antara Strauss-Kahn dan Nafissatou Diallo, 33, pendatang dari Guinea dirahsiakan.

Strauss-Kahn, 63, berkata, perjanjian pertemuan itu dipersetujui selepas beliau menerima writ saman fitnah sebanyak AS$1 juta (RM3 juta) daripada pihak pendakwa.

Sementara itu, peguam Diallo berkata, anak guamnya merupakan seorang wanita berani yang tidak pernah hilang kepercayaan terhadap sistem perundangan negara ini.

Ketika kejadian, Diallo mendakwa, bekas calon Presiden Perancis itu, muncul dalam keadaan bogel dibilik mandi hotel tempat dia bekerja ketika beliau sedang membersihkan bilik itu dan memaksanya melakukan seks oral. - AFP'via Blog this'

No comments:

Post a Comment