Search This Blog

Thursday, December 6, 2012

Polis jejaki 12 individu samun kedai serbaneka

Polis jejaki 12 individu samun kedai serbaneka - Semasa - Sinar Harian:

Polis jejaki 12 individu samun kedai serbaneka
Gambar suspek yang terlibat kes samun kedai serbaneka dikehendaki polis
KUALA LUMPUR – Polis mengenal pasti tiga kumpulan penjenayah yang bersenjatakan parang yang melakukan lebih 30 kes samun kedai serbaneka 24 jam di Lembah Klang sejak tiga bulan lalu.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Ku Chin Wah berkata, modus operandi digunakan kumpulan penjenayah terbabit ialah menyasarkan jurujual yang berseorangan di kedai serbaneka 24 jam di sekitar daerah Sentul dan Cheras.

“Kami telah mengenal pasti kira-kira 12 individu melalui rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di premis berkenaan. Kesemua mereka dipercayai menaiki motosikal pergi ke premis berkenaan pada awal pagi, sebelum menyamun wang tunai dan pelbagai jenis barangan,” katanya.

Menurutnya, polis akan mengadakan sesi dialog bersama pengusaha kedai serbaneka 24 jam untuk membincangkan langkah pencegahan.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kesemua individu berkenaan boleh hubungi Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur di talian 03-21460685 atau mana-mana balai polis yang berhampiran atau melalui Hotline Polis KL (Rakan Cop) di talian 03-21159999 atau SMS POLISKL ke 32728.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment