Search This Blog

Monday, December 10, 2012

Penyeluk saku berselendang

myMetro | Penyeluk saku berselendang:

KUCHING: Sekumpulan enam penyeluk saku termasuk dua wanita menggunakan selendang sebagai alat pemudah cara ketika melakukan jenayah itu dengan menyasarkan pelanggan yang sedang beratur di kaunter bayaran pusat beli-belah.
Antara menjadi mangsa kumpulan itu ialah dua sahabat yang beratur di kaunter bayaran pusat beli-belah di Batu 4 1/2 di sini, kelmarin.

Mangsa pertama, seorang kerani berusia 18 tahun kehilangan telefon bimbit iPhone apabila tiga suspek termasuk seorang wanita berselendang mendekatinya ketika membuat bayaran di kaunter jam 8.30 malam.
Difahamkan, ketika kejadian keadaan pusat membeli-belah itu sesak menyebabkan wanita dari Taman Poh Kong itu, tidak menyedari kelicikan penjenayah itu mengambil telefon bimbit dalam beg tangannya. Dia hanya menyedari telefon bimbitnya lesap ketika mahu menyimpan dompet selepas beredar dari kaunter bayaran lalu meminta bantuan pekerja premis itu untuk melihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV).

“Rakaman menunjukkan seorang wanita berselendang mengambil telefon bimbitnya dari beg tangan dalam masa beberapa saat sahaja sebelum memberikan kepada seorang lelaki dipercayai rakan subahatnya yang berdiri di belakang mangsa,” katanya.

Mangsa bersama teman lelakinya kemudian terserempak rakannya yang turut mengalami nasib sama, kehilangan telefon bimbit dipercayai angkara kumpulan itu.
Kata sumber, mangsa kedua, gadis berusia 16 tahun dari Batu Kawah memberitahu, ketika kejadian dia berada di sebuah kedai di tingkat bawah pasar raya berkenaan untuk membeli makanan.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment