Search This Blog

Monday, December 3, 2012

Penyamun tekup mulut

myMetro | Penyamun tekup mulut:

GOMBAK: Seorang wanita mengalami pengalaman menakutkan apabila mulutnya ditekup dan mukanya diacu pisau apabila rumahnya di Selayang diceroboh seorang lelaki berbadan gempal pagi Jumaat lalu.
Dalam kejadian samun itu penjenayah turut memukulnya sebelum menyamun barangan kemas dianggarkan bernilai RM2,000.

Malah, tindakan mangsa berusia 49 tahun itu menjerit memanggil anaknya yang berada dalam bilik ketika bergelut dengan lelaki terbabit berjaya menyelamatkan wanita itu daripada diapa-apakan suspek yang merampas rantai leher sebelum melarikan diri.
Dalam kejadian jam 6 pagi itu, wanita terbabit yang mengisi pakaian dicuci dari mesin basuh ke dalam bakul di belakang rumah terkejut selepas didatangi lelaki tidak dikenali memakai topi keledar berpenutup dan menekup mulut mangsa. “Dalam keadaan mulut masih ditekup suspek mengarahkannya membuka gelang tangan namun mangsa yang sukar bernafas enggan menyebabkan lelaki itu berang dan memukulnya serta menolaknya sehingga terjatuh,” katanya.

Sumber berkata, mangsa yang ketakutan menjerit memanggil anaknya yang berada dalam bilik menyebabkan suspek panik dan merentap rantai leher dipakai mangsa. “Dia yang bimbang kejadian sama berulang membuat laporan di Balai Polis Selayang untuk tindakan lanjut,” katanya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment