Search This Blog

Thursday, December 13, 2012

Pemimpin Pas cedera ditikam

Pemimpin Pas cedera ditikam - Kelantan - Sinar Harian:

Pemimpin Pas cedera ditikam
Ismail menunjukkan laporan polis berhubung kejadian beliau ditikam di hadapan kedai roti canai di Kampung Talak
TUMPAT – Ketua Pas Cawangan Lubuk Durian, Ismail Muhammad, 45, menerima tiga jahitan di punggung, selepas ditikam dengan sebilah pisau oleh seorang lelaki di hadapan sebuah kedai roti canai di Kampung Talak Ahad lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 8.10 malam, sementara menunggu pesanan roti canai, beliau membantu mengunting nombor bertuah untuk penyokong Harimau Malaya yang datang menyaksikan perlawanan separuh akhir pertama
Piala AFF Suzuki 2012 bertemu dengan Thailand.

Bagaimanapun, beliau dikejutkan dengan bunyi skrin besar yang dipasang Pemuda Pas Dun Wakaf Bharu untuk siaran langsung perlawanan bola tersebut tumbang.
Ismail berkata, terkejut dengan bunyi kuat itu, beliau segera keluar dari kedai untuk ke lokasi kejadian dan ternampak seorang lelaki sedang memotong tali ikatan skrin.
“Dalam masa sama saya lihat lelaki berkenaan memijak skrin tersebut.
“Saya menegur perbuatannya tetapi dia terus melibas pisau ke arah saya dan terkena dibahu, menyebabkan saya mengalami luka kecil,” katanya.
Menurutnya, bimbang dirinya diapa-apakan lelaki itu, beliau cuba melarikan diri tetapi dengan tiba-tiba lelaki tersebut menikamnya dari belakang dan terkena di punggung.
“Akibat kejadian itu saya di bawa ke Unit Kecemasan Hospital Tumpat dan menerima tiga jahitan, seterusnya membuat laporan polis di Balai polis Chabang Empat,” katanya.
Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Tumpat, Deputi Superintandan Sharipudin  Yusof ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment