Search This Blog

Thursday, December 13, 2012

Panik penjenayah seluk saku seluar

myMetro | Panik penjenayah seluk saku seluar:

JOHOR BAHRU: “Saya panik apabila penjenayah tiba-tiba menyeluk saku seluarnya kerana menyangka dia mahu mengeluarkan pistol sebelum terkejut apabila kedua-dua mereka terus melarikan diri,” kata seorang pemandu teksi dikenali sebagai Woon, 54, di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 10.30 pagi di rumah keluarganya di Taman Johor Jaya, Woon berkata, dua penjenayah mengumpul jeriji besi pintu untuk menceroboh masuk sebelum dia terjaga daripada tidur apabila mendengar bunyi bising.

“Saya terus keluar dari bilik dan membuka pintu untuk memeriksa bunyi bising sebelum terkejut melihat dua lelaki berusia 30-an sedang mengumpil jeriji besi pintu.
“Kami bertiga melihat antara satu sama lain sebelum seorang daripada lelaki itu tiba-tiba menyeluk saku seluar,” katanya.

Menurutnya, dia ketakutan kerana menyangkakan penjenayah cuba mengeluarkan pistol lalu menjerit meminta bantuan.

Katanya, kedua-dua penjenayah kemudian terus berpusing dan melarikan diri menaiki sebuah kereta diletakkan di depan rumah.
“Kereta dinaiki penjenayah sebuah kereta import, tetapi lupa jenisnya.

“Ketika kejadian, saya berada bersama seorang anak perempuan berusia 19 tahun dan bersyukur kerana tiada kejadian buruk menimpa kami,” katanya.
Woon membuat laporan di Balai Polis Johor Jaya.

Sumber polis mengesahkan menerima laporan kejadian itu.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment