Search This Blog

Tuesday, December 11, 2012

Padah lintas lebuh raya, warga Myanmar maut

Padah lintas lebuh raya, warga Myanmar maut - Selangor & KL - Sinar Harian:

Padah lintas lebuh raya, warga Myanmar maut
Mangsa yang maut akibat dirempuh sebuah kereta ketika melintas Lebuh Raya Besraya, awal pagi, semalam.
SERDANG – Memang mencari  nahas apabila lebuh raya yang sibuk dengan kenderaan dipandu laju dan menjadi lubuk korban kemalangan sebelum ini menjadi tempat lintasan warga asing untuk menyeberang jalan.

Dalam kejadian awal pagi  semalam, seorang warga Myanmar menjadi satu lagi korban ketika melintas laluan Lebuh Raya Besraya di Kilometer 1.5 arah selatan berkenaan.

Ketua Polis Daerah Serdang,  Asisten  Komisioner Abd Razak Elias berkata,   mangsa yang berjalan kaki dirempuh di laluan paling kanan ketika cuba menyeberang lebuh raya  dalam kejadian kira-kira jam 12.01 pagi berkenaan.

Menurutnya, siasatan awal pihaknya mendapati kemalangan  dipercayai  berlaku apabila pejalan kaki itu cuba melintas  jalan  dari  arah  kiri ke kanan jalan sebelum dilanggar sebuah kereta Toyota Camry.

Katanya, akibat rempuhan kuat, mangsa, Zami Aung, 28 tercampak ke atas kereta sebelum terpelanting ke atas jalan.

“Kenderaan yang melanggar mangsa datang dari arah Balakong. Mangsa yang cedera parah di bahagian kepala disahkan meninggal dunia serta-merta di tempat kejadian.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan siasatan terperinci masih dijalankan,” katanya.

Sehubungan itu, saksi yang  melihat  kejadian  diminta menghubungi Cawangan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Serdang atau berhubung dengan Pegawai Penyiasat Trafik IPD Serdang, Inspektor Nur Azam Shah Md Aziz di talian 03-80742222 atau 016-9055 595 untuk membantu siasatan.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment